Category Archives: City Guide

Haight Ashbury – mini shopping guide

Tuesday - 10 September 2013

Hei folkens! Elise og jeg er trygt fremme i San Francisco! Jippi! Jeg elsker CA, men har aldri vært i SF før, så det blir helt supert. Ble ikke noe outfit bilde på meg  i dag, ettersom at jeg følte meg sikkelig shabby, våknet med et super rødt øye (ser helt sinnsykt ut) i tillegg til at kofferten ikke er helt pakket til den kalde brisen som er her i SF. I dag har vi utforsket Haight Asbury som er et sikkelig hippi område med masse fantastiske vintagebutikker og andre boutique´s med spesielle klær. Det er utrolig mange butikker, men jeg Elise og jeg tok oss go´ tid, så tenkte jeg skulle fortelle litt om mine favoritter!

(Vi bor ved Union Square, som er veldig sentral. Vi tok bussen fra Market St som er like ved. Herfra kan man ta buss nr 71 eller 6 som går rett opp til Haight Asbury. Alle butikkene nevnt ligger på Haight St.)

Haightasbury1Pieomont Boutique (1452 Haight St. SF. CA 94116) Fantastisk mye rart man finner i denne butikken, alt fra klær, øredobber og solbriller til parykker, masker og fuske pels til å ha rundt beina! Jeg likte spesielt godt paljett shortsene og tuu-tuu skjørtene, uendelig med utvalg! Virkelig verdt et besøk, om ikke for å nødvendigvis kjøpe noe, men bare se, le og kose seg!

haightasbury2 Wasteland (1660 Haight St. SF. CA 941116) Ja, dette er butikken som i nettbutikken shopwasteland.com. Her finner du en go blanding av kjente merker som oneteaspoon og minkpink sammen med utrolig kul og urban second hand til en relativt billig penge! De har også noe secong hand som LV og Prada!

haightasbury3 Decades Of Fashion (1653 Haight St. SF. CA 94117) Herlighet, her trodde jeg øynene mine skulle falle ut! Naturlig nok har butikken klær fra mange foskellige tidsepoker. Dyrer og litt mer spesiell vintage, spesielt kjoler. MEN det beste med denn butikken er at de har et kostymelager. Helt nederst i butikken- til høyre. Jeg trodde øynene mine skulle falle ut. De hadde de mest fantastiske kostymer, kunne se for meg alt sammen rett inn i tusen forskjellige fimer! Alt fra kjoler fra 1920 – tallet til noe som kom rett ut fra en gammel Disney film. Jeg ville ta med alt hjem…

haightasbury4Sway (1573 Haight Street. SF. CA 94117) Utrolig søt Boutique med masse søte ting og merker som vi ikke har i Norge.

haightasbury5Relic Vintage (1605 Haight St. SF. CA 94117) Når jeg gikk inn på Relic Vintage føltes det som jeg gikk rett inn på kostyme lagret til Mad Men. Ikke et sted jeg kunne kjøpt noe, men jeg synes det er så utrolig kult og morsomt og bare se!

haightasbury6X Generation (1060 & 1401 Haight St. SF.CA 94117) På X Generation finner du nye og søt klær, samt masse tilbehør til en ganske grei pris. Typsike California klær.

 Follow on Bloglovin

COPENHAGEN MINI SHOPPINGGUIDE

Thursday - 20 June 2013

Jeg rakk ikke utforske så mye av København da jeg var der, holde meg meste til hovedgatene, jeg bodde på Rådhusplassen, så gikk opp Frederiksb.gate, og vidre opp mot Vimmelskaftet og Amager Torv.  Og litt rundt omkring i nærheten av det området. Her er de erfaringene jeg gjore der:

Episodes (Larsbjørnsstræde 8 1454 København) Episodes er den typisk vintagebutikk, hvor du finner alt fra paljettopper til levi´s shortser, gamle avklippete college-gensere og pelskåper. Jeg fikk kjøpt meg 2 nye Levi´s shortser her, som jeg er veldig fornøyd med.    (1 shorts og 1 buske, og klippet buksen.) Tips! Når du ser etter Levi´s shorts, prøv å fin en med knapper, og ikke glidelås, disse er definitift finest! Prisene her er relativt lave, levi´s shorts kostet 180 -220 kr.guid3 Times Up Vintage (Krystallgade 4 1172 København) Dette er en helt annen type vintagebutikk enn Episodes. Her kan du finne vintage fra YSL, Hermes, Gucci osv. De har litt av alt, klær, smykker, sko vesker og belter. guid4FN.92 Vintage (Larsbjørnsstræde 6, 1454 København) Her finner du de nydeligste vintage kjolene, sånne som de har i Mad Men. De har også et stor utvalg vintage brudekjoler. Prisene her er dessvere en del stivere en vintage vanligvis er, og jeg måtte dessverre gå derfra tomhendt ettersom jeg fant denne butikken siste dagen… Men det er absolutt verdt et besøk.guide1H&M Som i alle andre stor byer finner du store H&M. I København er det 3 stk. innenfor et lite område rundt hovedgaten alle disse har trend avdelingen. Det kan være verdt et besøk ettersom de ofte har godt utvalg og ikke blir like fort utsolgt som i Norge!

& Others Stories (Amagertorv 29,1160 København) Den nyeste i rekken av H&M konsepter. Prisene er noe høyere en H&M, men det er også kvaliteten på stoffer og skoene i skin. Butikken er stor, de har alt av accessoarer og sminke i tillegg. Det er utrolig masse fint, anbefales! guide2Wasteland ( Studiestræde 19 1456 København) Samme type vintage konspet som Episodes. Litt av alt mulig, T-shorter med print, ola shorster, paljettopper, baseball shorter osv. guide5Når det kommer til spise steder rakk jeg ikke undersøke så mye, ettersom at jeg liker å bare ta noe i hånden å gå vidre, men kan enbefale et par steder jeg spiste på.

 Ristorante Italiano (Fiolstræde 2, 1171 København) Hvis du er glad i klassisk Italiensk mat kan jeg aboslutt anbefale denne resutanten, den ligger veldig sentralt med uteservering. Spiste nydelig lunsj her.

Peder Oxe (Gråbrødretorv 11  1154 København) Vi spiste middag på Peder Oxe en kveld, om du har lyst på en sikkelig dansk matoppelevse kan det anbefales på det sterkeste. Råvarene er av finneste kvalitet og serviøtrene er kledd i gammelsdagse uniformer, hele konspete er rett og slett veldig gjennomført og burgeren her er helt himmelsk!

Joe & The Juice Hvis du ikke har prøvd Joe & The Juice  her hjemme i Norge, eller det ikke finnes der du bor, bure du virkelig prøvde det når du er i København, du finner en på hvert hjørne! Det er et perfekt mellommåltid når du er ute å shopper en hel dag.

Er det noen av dere som skal til København i sommer ? Håper noen får brukt for den hvertfall :-)

Follow on Bloglovin